PKO BP: 71 1020 2892 0000

SWIFT (BIC): BPKOPLPW

PKO BP: 71 1020 2892 0000

SWIFT (BIC): BPKOPLPW

Fundacja KASTOR powstała w kwietniu (a uzyskała numer KRS we wrześniu) 2011. Jej celem jest opieka nad zwierzętami bezdomnymi i krzywdzonymi oraz zapobieganie ich bezdomności poprzez prowadzenie akcji pomocowych (m.in. akcja Napełnij Miseczkę, akcja Buda, akcja Sterylizacja) oraz inne formy wsparcia niezamożnych właścicieli zwierząt, a także poprzez edukację społeczną. Chce tym samym zmniejszyć liczbę bezdomnych zwierząt dzisiaj i w przyszłości.

Jesteśmy więcej niż standardową organizacją non-profit: pieniądze Darczyńców przeznaczamy wyłącznie na bezpośrednią pomoc dla zwierząt: leczenie/ sterylizacje/ karma/ budy itp. Wszelkie koszty administracyjne związane z bezpośrednią działalnością Fundacji pokrywa prywatnie Fundator (transport, biuro, telefon, opłaty bankowe i prowizje, domy tymczasowe, ogłoszenia adopcyjne itp.). Księgowość i biuro prowadzi nieodpłatnie Wiceprezes Fundacji i Zarządu.

Oprócz prowadzenia akcji pomocowych dla zwierząt mamy zamiar propagować politykę transparentności wśród organizacji charytatywnych. Chcemy w ten sposób zwrócić uwagę potencjalnych odbiorców na rzetelność takiej postawy i okazać szacunek naszym Sponsorom, poprzez dobrowolne prowadzenie szczegółowych rozliczeń finansowych z naszej działalności i udostępnianie ich na bieżąco (w dziale Sprawozdania).

Serdecznie zapraszamy do kontaktu z nami oraz do odwiedzania naszej strony internetowej.

PKO BP 71 1020 2892 0000 5902 0455 7542

IBAN: PL 71 1020 2892 0000 5902 0455 7542